negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol

TÁRKI Társadalmi Nemek Adattára – Ábragyűjtemény

A Társadalmi Nemek Adattára ábragyűjteményében több mint 100 érdekes, a magyarországi nők és férfiak helyzetét a kilencvenes években és az ezredfordulón bemutató ábra között tallózhat az érdeklődő közönség. A gyűjtemény egyrészt a TÁRKI társadalom-, illetve közvélemény-kutatásainak adataiból, másrészt a 2001-ben először megjelent Nők és Férfiak Magyarországon című KSH statisztikai zsebkönyv-sorozat, harmadrészt pedig a TÁRKI Szerepváltozások kötetsorozata ábráinak felhasználásával készült. A gyűjteményben az ábrák magyarul és angolul szerepelnek.

 
Keresendő szó vagy kifejezés:

 

Az Ábragyűjteményben az ábrák részletes címeinek adatbázisában kereshetünk kulcsszó szerint. A keresés eredményeként azoknak az ábráknak a listáját kapjuk meg, amelyek címében a keresett szó vagy szótő megtalálható. Az egyes címekre kattintva új ablakban megjelenik a kiválasztott ábra.

Észrevételeit, megjegyzéseit a következő címre várjuk: tarki@tarki.hu


Az Ábragyűjtemény kialakítása 2001-ben a MONA és a TÁRKI Társadalmi Nemek Adattára „Infocenter” elnevezésű projektjének keretében készült, az Open Society Network Women’s Program és a Soros Alapítvány támogatásával.

© TÁRKI Adatbank Osztály, 2001-2011

Társadalmi Nemek Adattára
Vissza a Társadalmi Nemek Adattára oldalára