negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol

Könyvajánló
rudas_cover_small (5K)
Rudas Tamás: Közvélemény-kutatás
Vásárolja meg a Fókuszonline-tól: kosar (1K)
toth_cover_small (3K)
Tóth István György: Jövedelemeloszlás. A gazdasági rendszerváltozástól az uniós csatlakozásig.
Vásárolja meg a Fókuszonline-tól: kosar (1K)TÁRKI Kiadványok

Intézetünk rendszeresen jelentett meg kutatásjelentéseket és szerkeszett tanulmányköteteket.
  • A kutatási témák tekintetében a Háztartás Monitor kutatás a Magyar Háztartás Panel utódja. A Háztartás Monitor vizsgálat sorozat 1998-ban kezdődött el, miután a Magyar Háztartás Panel (1992-1997) véget ért. A Háztartás Monitor longitudinális keresztmetszeti háztartásvizsgálat. A vizsgálat központjában a munkaerőpiac és a jövedelmek témái állnak, de e mellett a fogyasztás, a vagyon, a megtakarítás, a gazdasági várakozások, attitűdök, a társaskapcsolatok, valamint a politikai pártválasztás és a vallási hovatartozás is a vizsgálat tárgya volt. A kutatást több kormányzati és állami szerv, valamint magánintézmény támogatta kutatási megrendelésével. moreRészletek.
  • A Társadalmi Riport című tanulmánykötet 1990 óta jelenik meg kétvente. A sorozat egyes köteteit angol nyelven is kiadjuk. A Társadalmi Riport szerkesztői arra törekszenek, hogy a legfrisebb empirikus társadalomkutatások alpaján átfogó képet adjanak a magyarországi társadalmi változásokról. moreRészletek.
  • A Szerepváltozások címmel megjelenő tanulmánykötetünk szintén kétévente jelenik meg 1997 óta. A kötet célja, hogy bemutassa a magyarországi nők és férfiak társadalmi helyzetét, illetve fontos társadalmi, társadalompolitikai kérdéseket a nemek közötti különbségek szempontjából értelmezzen. A Szerepváltozások sorozat legutóbbi kötete 2005-ben jelent meg magyar és angol nyelven. moreRészletek.
  • A TÁRKI kutatási projektjei kutatásjelentésekben mutatják be eredményeiket. Ilyen például a TÁRKI Háztartás Monitor kutatásjelentések vagy a World Internet Project éves gyorsjelentései. Részletek.
  • A TÁRKI kutatói más kiadóknál is jelentetnek meg társadalomtudományi könyveket. Ezeket is az olvasók figyelmébe ajánljuk.

Adatbank publikáció kereső

szerző:

cím:

nyelv:

kulcsszavak: