negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


TÁRKI a HVG-ben


2010.05.14. - TÁRKI a HVG-ben

Csodavárás közben

A második negyedévben a válság előtti szintre állt vissza a gazdasági közérzet indexe, a javulásban az országgyűlési választásoknak is szerepük lehet - olvasható ki a Tárki és a Kopint-Tárki által készített felmérésből.

right_arrow (1K)részletek
2010.02.22. - TÁRKI a HVG-ben

Felemás bizakodás

Az ország helyzetével és kilátásaival kapcsolatos pesszimizmus érdemben csökkent, viszont saját helyzetüket a magánemberek és a feldolgozóipar cégei egyaránt stagnálónak látják – állapították meg a Tárki és a Kopint-Tárki kutatói.

right_arrow (1K)részletek
2009.11.19. - TÁRKI a HVG-ben

Borúból bizakodásba

A gazdasági szereplők közérzete 2009 utolsó negyedévében javult az előző negyedévhez képest, de még mindig rosszabb annál, mint amilyen a jelenlegi válság kibontakozása, azaz 2008 harmadik negyedéve előtt volt.

right_arrow (1K)részletek
2009.08.07. - TÁRKI a HVG-ben

Elmozdulás a mélypontról - Stagnáló helyzet, javuló kilátások

A gazdasági szereplők közérzete 2009 júliusában a mélypontról kilábalva javuló tendenciát mutat az elmúlt negyedévekhez képest. A HVG megbízásából a TÁRKI és a Kopint-TÁRKI által készített gazdasági közérzeti index értéke - 0-100-ig terjedő skálán - 33,3 pontot ért el az előző negyedévi 29,4 és az azt megelőző 28,7 pont után.

right_arrow (1K)részletek
2009.05.06. - TÁRKI a HVG-ben

Hó végi nélkülözés

Bár ma ritkábban fordul elő a háztartásokban a hó végi pénzzavar, mint tizenhét éve, akkoriban a mainál többen bízhattak baráti-családi kölcsönben - derül ki a TÁRKI Omnibusz kutatás márciusi eredményeiből.

right_arrow (1K)részletek
2009.02.16. - TÁRKI a HVG-ben

Borúra ború

Az előző negyedévi konjunktúrajelentés alkalmával megfogalmazódott kérdésre, miszerint elértük-e ősszel a hangulati mélypontot, egyértelmű nem a válasz, hiszen a lakosság és a gazdasági szereplők várakozásai még az őszinél is borúsabbak. A lakosság jelenlegi gazdasági helyzetének és várakozásainak megítélésében tapasztalható rendkívül gyorsan romló közérzet már a vállalatokra is jellemző.

right_arrow (1K)részletek
2009.02.09. - TÁRKI a HVG-ben

Hóvégi pénzzavar

Az elmúlt egy évben a háztartásoknak kisebb része élt át hónap végi pénzzavart, mint bő egy évtizede; manapság az átmeneti nélkülözésre viszonylag kevesen vállalják az eladósodást - derül ki a Tárki legutóbbi felméréséből.

right_arrow (1K)részletek
2008.12.16. - TÁRKI a HVG-ben

Munkanélküliség: növekvő félelem

Bár a pénzügyi válság csak az elmúlt hetekben terjedt át a gazdaság vállalkozói-üzleti szférájára, a munkavállalók csaknem fele máris állásvesztéstől tart, valamint attól, hogy esetleg nem tud ismét elhelyezkedni - derül ki a Tárki legutóbbi felméréséből.

right_arrow (1K)részletek
2008.11.14. - TÁRKI a HVG-ben

Mélypont a mélyponton

Az évezred eleje óta nem tapasztalt borúlátás jellemzi a magyar gazdaság szereplőit - ezt mutatja a Tárki -és a Kopint-Tárki indexe, amely a HVG megbízásából készült. A felmérést a Kopint-Tárki kutatási igazgatója összegzi.

right_arrow (1K)részletek
2008.10.21. - TÁRKI a HVG-ben

HÁBORÚS KULTÚRA A FOCIBAN - Csatamezők

Durvábbak a focipályán azok a játékosok, akik polgárháború sújtotta országban töltötték ifjúkorukat. Az erről készült tudományos igényű elemzést a Tárki kutatója ismerteti.

right_arrow (1K)részletek
2008.10.21. - TÁRKI a HVG-ben

Menjünk világgá? - Monitor

Bár a magyarokról úgy hírlik, nem szívesen vágnak neki a nagyvilágnak, a Tárki felmérései azt jelzik: a korábbiakhoz képest jóval többen, s különösen a fiatalok, külföldön képzelik el életük legalább egy részét.

right_arrow (1K)részletek