negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2009.02.10.

Growing Unequal? ("Egyenlőtlen növekedés?") OECD jelentés a jövedelmi egyenlőtlenségek és szegénység témakörében - az OECD és a Tárki közös bemutatója

A Tárki részvételével készült el az OECD jövedelmi egyenlőtlenségekről és szegénységről szóló jelentése.
A "Growing Unequal?" ("Egyenlőtlen növekedés?") című jelentés az OECD országok körében elemzi az egyenlőtlenség mértékét és alakulását, az egyenlőtlenségek főbb meghatározóit, a szegénység jellemzőit és egyéb olyan jövedelemeloszlással kapcsolatos témákat, mint a nemzedékek közötti mobilitás vagy a háztartások közötti vagyoni egyenlőtlenségek. A jelentéshez a Tárki szolgáltatta a Magyarországra vonatkozó egyenlőtlenségi és szegénységi adatokat, és szakértőként segítette az Európai Unió országainak jövedelemeloszlásával kapcsolatos elemzéseket. A jelentés sajtóanyaga és válogatott táblázatai a http://www.oecd.org/els/social/inequality honlapon hozzáférhetők (a teljes jelentés csak előfizetők számára tölthető le).

A jelentésről a Tárki és az OECD közös szakmai beszlélgetést rendezett 2009 február 9-én 15 órakor az Eckermann kávéházban (1092 Budapest, Ráday utca 58).

Az esemény programja:

15:00 - 15:20: Michael F. Förster (OECD Social Policy Division): Az egyenlőtlenségek nemzetközi trendje az elmúlt húsz évben (pdf)
15:20 - 15:40: Medgyesi Márton (Tárki): A magyarországi jövedelem eloszlás az OECD országok összehasonlításában
A jelentés fontosabb üzenetei (angol, pdf)
A jelentés Magyarországgal foglalkozó fontosabb megállapításai

TÁRKI Zrt.