negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2007.06.12. - TÁRKITEKINTŐ

Munkaerőpiaci diszkrimináció telefonos álláskeresés során

Már a telefonos álláskeresés esetében is megjelenik a munkaerőpiac szegregáltsága és a roma származás hátránya - derül ki egy 2006 őszén végzett diszkrimináció-tesztelés során, amikor is apróhirdetésekre jelentkeztek roma és nem roma tesztelők.
2006-ban száz apróhirdetést hívtak fel tesztelőink, s jelentkeztek a meghirdetett eladó, felszolgáló, telemarketinges, takarító, futár állásokra. Minden hirdetést azonos arányban hívtak fel (pár perces eltéréssel) férfi és női, illetve roma és nem roma nevű tesztelők.
Az apróhirdetésre való jelentkezés csak legelső fázisa az állás megszerzésének. A munkaadó megbízottja előszűrést végez, rutin feladatot lát el, nem áldoz sok időt a tárgyalásra. Ugyanakkor a munkavállaló sem áldoz sok pénzt vagy időt a keresésre, továbbá a személyesség hiánya miatt sem kockáztat sokat. Mégis már az álláskeresésnek ebben az alacsony kockázatú fázisában megjelenik a munkaerőpiac szegregáltsága és a roma származás hátránya.

A telefonos álláskeresés kimenetele a jelentkező neme és származása szerint (%)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.

A férfiak és a roma származásúak elutasításának nagyobb esélye azt jelzi, hogy ezen a részmunkaerő-piacon - ha a munkavállalás teljes folyamatát végig követnénk - erős lehet a nemi és etnikai diszkrimináció.

A nem és a származás hatása össze is adódik. Az elutasítás esélye a roma férfiak esetében a nem roma nők tizenötszöröse.

Az elutasítás aránya a telefonos álláskeresés során a jelentkező neme és származása szerint (%)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.


Sik Endre, TÁRKI Zrt.

TÁRKI Zrt.