negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2007.06.01. - TÁRKITEKINTŐ

Titkárnő- és portáskeresés fényképpel

A nem roma nők esélye a titkárnővé válásra sokkal nagyobb, mint a romáké. A férfiak esetében a portási munkakörben is nagyobb esélye van egy nem roma kinézetű személynek álláshoz jutnia, azonban a nőknél tapasztalt különbség mértéke jelentősen kisebb - derül ki egy 2006 őszén végzett diszkrimináció-tesztelés során, ahol hat roma és nem roma személy fényképe közül kellett kiválasztani titkárnői és portás állásokra a megfelelő személyt a kutatásban résztvevő személyeknek.
Egy 2006 őszén végzett diszkrimináció-tesztelés során 500 önkormányzati vezetőnek és 1000 felnőtt magyar lakosnak hat fényképet mutattunk be, s meg kellett mondaniuk, hogy a képeken szereplő személyek közül kit vennének fel legszívesebben titkárnőnek. A vizsgálat során három nem roma és három roma nő fényképét mutattuk meg az önkormányzati képviselőknek. A 3-3 fénykép még aszerint is differenciálva volt, hogy komoly vagy mosolygós a képen látható nő, illetve, hogy fekete-fehér vagy színes az általunk mutatott fénykép. Eredményeink alapján elmondható, hogy az önkormányzati vezetőknek fontos, hogy a titkárnőjelölt hogyan néz ki, milyen a külseje. Mind a roma, mind a nem roma jelentkezők között volt olyan, akit sokkal szívesebben alkalmaztak volna titkárnőnek, mint a másik kettőt. Összességében azonban az is láthatóvá vált, hogy a nem romák esélye a titkárnővé válásra sokkal nagyobb volt, mint a romáké, egyedül a vidám, fekete-fehér képen bemutatott középkorú roma nő esélye közelítette meg a kevésbé alkalmasnak ítélt két nem roma titkárnő jelölt esélyét.

Az önkormányzati vezetők és a lakosság által az első vagy másodsorban választott titkárnő fényképek származás szerint (hat kép közül, %)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.

A lakosság - ha tehetné - öszességében véve hasonlóan választana magának titkárnőt, mint az önkormányzati vezetők, de a roma származás okozta hátrány még erősebb lenne. A különbség a három roma és nem roma jelölt között nagyobb, mint az önkormányzati vezetők körében, s ebben az önkormányzati vezetők körében tapasztalt kivétel, a vidám, fekete-fehér képen szereplő roma nő sem jelent kivételt.

A vizsgálat során nem csak a nőkkel kapcsolatos, hanem a férfiak esetében is mértük a diszkrimináció mértékét. Az ő esetükben a titkárnői állás helyett portásnak jelentkeztek az alanyok. A nők körében tapasztalt eredményekhez képest részben más a helyzet a portásjelöltek közötti válogatás során. Szintén 6 képet mutattunk be, amin 3 roma és 3 nem roma ember volt látható, szintén mosolygós vagy komoly arccal, illetve fekete-fehér vagy színes képként.

Az önkormányzati vezetők és a lakosság által az első vagy másodsorban választott portás fényképek származás szerint (hat kép közül, %)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.

Általában ebben a munkakörben is nagyobb esélye van egy nem roma kinézetű személynek álláshoz jutnia, de a 4. képen szereplő fekete-fehér képen bemutatott, komoly arcú roma férfinak az esélye arra, hogy portásként alkalmazzák nagyobb, mint a másik két romának, illetve két nem romának. Sőt, a lakosság őt választaná legnagyobb eséllyel portásnak.

Sik Endre, TÁRKI Zrt.

TÁRKI Zrt.