negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2007.06.01.

TÁRKI Egészség Tudásközpont

2007.06.01.

VI. Egészséginformációs Fórum

Május 23-24-én került sor a VI. Egészséginformációs Fórumra a KSH Keleti Károly termében. Fórumot a TÁRKI - Egészség Tudásközpont (TET) és a Központi Statisztikai Hivatal rendezte az Egészségügyi Minisztérium támogatásával.

A VI. Egészséginformációs Fórum témája az idén az egészséginformáció szerepe az egészségügyi rendszert érintő reformfolyamatokban. Ennek keretében a következő szekciókba rendeztük az előadásokat:
A Fórum mindkét napja kerekasztal beszélgetéssel zárult. A május 23-i kerekasztal témája: "Mennyi közpénzt költünk egészségre?" A második, május 24-i kerekasztal címe: "Milyen a magyar egészségadatok minősége?"
Az Egészségügyi Minisztérium képviseletében Kincses Gyula mondott megnyitóbeszédet, ezt követően a szervezők nevében Dr. Bagó Eszter, a KSH alelnöke köszöntötte a résztvevőket. A bevezető előadásokat Dr. Kovácsy Zsombor, az Egészségbiztosítási Felügyelet elnöke, Antoni Montserrat, az Európai Bizottság Egészség- és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága (DG Sanco) képviselője valamint Vitrai József, a TET vezetője tartotta. A Fórum további programján felkért illetve bejelentett előadások szerepeltek a fenti szekciókba rendezve.

A VI. Egészséginformációs Fórum Programja és előadásai letölthetőek itt.