negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2007.05.16. - TÁRKITEKINTŐ

Hátrányos helyzetek a bevásárlóközpontokban

A munkakeresés során a roma és a túlsúlyos személyek közel kétszer annyi diszkriminációra utaló összes magatartás-elemmel szembesültek, mint a kontroll személyek - derül ki egy 2006 tavaszán végzett diszkrimináció-tesztelés során, ahol három nagy bevásárlóközpontban munkára jelentkeztek roma, túlsúlyos és kontroll (nem roma, nem kövér) nők.
Egy 2006 tavaszán végzett diszkrimináció-tesztelés során egy roma, egy kövér és egy kontroll (nem roma, nem kövér) nő állított be három nagy bevásárlóközpont 51 ruha- és sportboltjában, ahol eladót kerestek, s ott munkára jelentkeztek.

Az állásra jelentkezők fogadtatásában is már eltérések voltak tapasztalhatók. Mint a táblázat is mutatja, arra, hogy az üzletben dolgozó személy előre köszönjön, bemutatkozzon és kezet fogjon, illetve hogy ne mérje látványosan végig az üzletbe betért jelentkezőt, a kontroll személynek volt a legnagyobb esélye a roma, illetve túlsúlyos nőhöz képest.

Az üzlet személyzetének viselkedése a roma, a kövér és a kontroll tesztelővel szemben (%)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.

A roma kinézet minden tekintetben hátrányt jelent. Az ő esetükben sokkal magasabb azok aránya, akiknek nem köszöntek előre, illetve akiket látványosan végigmértek akkor, amikor az állásra jelentkeztek, mint a túlsúlyosak és legfőképpen a kontroll csoport tagjainak esetében. A roma munkavállalóknak a munkaadók 8%-a mutatkozott be, míg a kontrollcsoport tagjai esetében 25% ez az arány. Közel ugyanez az arány mondható el a kézfogás esetében is: minden negyedik kontroll személy esetében a munkaadó kezet fogott az állásra jelentkező személlyel, addig ugyanezt minden tizedik roma mondhatta el a történtekről.

Hátrányt jelent a roma származás akkor is, amikor a munkavégzésről tájékoztatást vár a munkavállaló. Erre a kontroll személyhez képest kisebb esélye van a roma és - még inkább - a kövér álláskeresőnek.
Kérés nélkül adtak-e tájékoztatást a roma, a kövér és a kontroll tesztelőnek? (%)
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.
A munkakeresés során a roma és a kövér személy közel kétszer annyi diszkriminációra utaló összes magatartás-elemmel szembesült, mint a kontroll személy.

A diszkriminációra utaló összes, viselkedési és tájékoztatási magatartás-elemek előfordulásának átlaga a roma, a kövér és a kontroll tesztelővel szemben
ábra
Forrás: TÁRKI, 2006.

Ez a hátrányos megkülönböztetés a roma kinézetű személy esetében kis mértékben inkább a viselkedésben, a kövér személy esetében inkább a tájékoztatás elmaradásában nyilvánul meg.

Sik Endre, TÁRKI Zrt.

TÁRKI Zrt.