negyzet_small (1K) Érték-elkötelezett szakszerűség symbol Körültekintő elemzések symbol Megbízható adatok symbol


2006.07.05.

TÁRKI Egészség Tudásközpont

2006.07.05.

Egészségügyi Reform Elektronikus Felmérés

A most induló egészségügyi reform, mely elsősorban lakosság egészségi állapotának javítását valamint az egészségügyi rendszer működési és finanszírozási problémáinak megoldását tűzte ki célul, csak úgy lehet igazán sikeres, ha tervezői és végrehajtói megismerik az egészségügy szereplőinek elvárásait és véleményét.
A TÁRKI Egészség Tudásközpont egy gyors elektronikus úton végzett felméréssel kíván hozzájárulni az egészségügyi reformról folyó szakmai-társadalmi vitához. A felmérés célja, hogy a szakemberek körében feltérképezze az egészségügyi reform aktuális kérdéseivel kapcsolatos elvárásokat, véleményeket, és ezek összefoglalóját a döntéshozók elé tárja - még a reform tervezésének lezárása előtt.
Az Egészségügyi Reform Elektronikus Felmérésben való részvételre mintegy 350 válaszadót, többek között az orvosi és egyéb egészségügyi szakmai kollégiumokat, kamarákat, a szakmai, tudományos és érdekvédelmi szervezeteket, a felsőoktatási intézményeket, betegszervezeteket valamint az egészségügy gazdasági szereplőit kértük fel, hogy az e-mailben kiküldött elektronikus kérdőívet 2006. június 1. és 25. között kitöltve jutassák vissza. A felmérés előzetes eredményeit az egészségügyi reform döntéshozói illetve a felmérésben való részvételre felkért szakemberek számára 2006. július 5-én (szerdán) 14 órakor, a Gellért Hotel Gobelin termében rendezett szimpóziumon mutattuk be. A felmérés részletes eredményeit bemutató zárótanulmány az alábbi linkeken elérhetők.