Technikai információ

Ezen a CD-ROM-on a Magyar Háztartás Panel adatok 3.0.1. jelű verziója és annak dokumentációja található meg. Itt a felhasználáshoz szükséges technikai jellegű információkat olvashatja el. A felhasználói szerződés rögzíti a tudományos célú adathasználat feltételeit.

A vizsgálatok dokumentációjának megtekintéséhez egy HTML alapú felületet fejlesztettünk ki. Ez bármilyen Web böngésző programmal megnézhető, amely képes a keretek (frame-k) megjelenítésére. (pl. Netscape Navigator 4+ vagy Internet Explorer 4+ ). A böngészéshez nyissa meg a CD főkönyvtárában található index.html fájlt. A megtekintéshez ajánlatos a monitort legalább 800*600 65000 (High color, 16 bit) színű beállításban használni.

Némely dokumentumok (például a kérdőívek) megtekintéséhez az Adobe Acrobat Reader 5.0 nevű szabadon használható program telepítése szükséges. Ez a program teszi lehetővé azt, hogy a PDF kiterjesztésű fájlokat megjeleníthesse. Az Adobe Acrobat Reader legújabb verziói elérhetők a http://www.adobe.com/prodindex/acrobat/readstep.html címről.

A vizsgálatok adatbázisai SPSS SAV és Portábilis formátumban kerültek a CD-re. Ezek használatához rendelkezni kell a megfelelő statisztikai programcsomagokkal, melyek képesek nagyméretű adatbázisok kezelésére.

A CD Internet hiperhivatkozásokat is tartalmaz. Ezek csak akkor megtekinthetők, ha számítógépével csatlakozott az Internetre.

 Rendszerkövetelmények: